вівторок, 26 лютого 2019 р.

Тиждень математики


З метою сприяння всебічному розвитку пізнавальної активності учнів, їх творчих здібностей, інтересу до математики, її історії, розвитку логічного мислення, кмітливості та виховання цілеспрямованості, упевненості в собі  з 18 по 22 лютого у Вовчинецькій ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов тиждень математики.
До участі в тижні математики вчителі намагалися залучити усіх учнів школи. Щоб цього досягти, крім загальних заходів проводились тематичні ігри та конкурси в кожному класі. Перший день тижня розпочався із оголошення плану проведення тижня і конкурсом висловлювань про математику. А також на великій перерві проводилася «Математична пасіка».
Учні 2-4 класів протягом тижня брали активну участь у конкурсі поробок «Всесвіт з геометричних фігур».
У вівторок між учнями  1-5 класів проводилася математична весела лічба, а між учнями 7-8 класів – математична гра «Показуха». Найактивнішими учасниками даної гри були Іванущак Катерина, Кочерган Михайло, Візер Світлана, Данко Тетяна.
У середу впродовж дня учні обмінювалися цікавими фактами з життя відомих математиків та  зачитали для учнів початкових класів математичні казки. У 3 класі проведено конкурсну програму «Хто зверху?»,  а у  6 класі - урок-подорож «Координатна площина».
У четвер після сьомого уроку проведено інтелектуальну гру «Поле чудес» між учнями 8-9 класів та гру «Що? Де? Коли?» між учнями 5-7 класів. Члени двох команд, що брали в ній участь плідно попрацювали , відгадуючи математичні загадки та розв’язуючи цікаві задачі.
У п’ятницю був проведений математичний вечір у 5 класі. В цей же день було підбито підсумки тижня математики. Участь у різноманітних конкурсах сприяє розвитку математичної культури та грамотності учнів, логічного, аналітичного та просторового мислення, підвищує інтелектуальний рівень, формує в них практичні навички застосування знань, які вони здобули на уроках математики.















Немає коментарів:

Дописати коментар