четвер, 21 лютого 2019 р.

День рідної мови


Найбільше  і найдорожче добро кожного народу – це його мова. Рідною мовою української нації є українська. Мова – ознака нашої державності, джерело нашої духовності. Вода диво, що далося нам природою, долею та історією. Диво, що здатне творити людську особистість і суспільство.
         З метою підтримки інтересу до вивчення рідної мови та залучення учнів до джерел і витоків народної мовної спадщини у Вовчинецькій ЗОШ І-ІІ ступенів було відзначено Міжнародний день рідної мови (21 лютого).
         Серед широкої палітри цікавих заходів, які відбулися в учнівському колективі, слід відзначити «Мовні посиденьки» у 4 класі (класовод               Мельничук Є.Г.), на яких учні презентували свої творчі проекти.
         Учні 5-9 класів старанно підготувалися до проведення літературно-музичної композиції «Любіть красу своєї мови» (керівник Козубовська Н.Г., вчитель української мови та літератури). На цьому заході діти урочисто проспівали Гімн України, виразно читали поезії про мову відомих українських письменників, інсценізували оповідання Василя Сухомлинського «Бо я людина», «Добре слово», читали скоромовки, загадували загадки, були активними учасниками мовознавчої гри «Хто більше», а також співали пісні про рідну мову. Написали диктанти під назвою «Україна в нас одна», «Рідна мова».
         Протягом дня учні демонстрували свій талант, артистизм та інтерес до вивчення рідної мови.










Немає коментарів:

Дописати коментар