вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Урок-пам'яті "Бабин яр: пам'ять на тлі історії"

 29 вересня– 80-ті роковини кривавої трагедії у Бабиному Яру.

Ця страшна подія увійшла в історію як одне з наймасовіших знищень мирного населення під час Другої світової війни. У 1941 році нацисти перетворили Бабин Яр на могилу для 43 тисяч євреїв – мирних жителів Києва, – намагаючись стерти навіть саму пам'ять про них.
Сьогодні у Вовчинецькому ЗЗСО І-ІІ ступенів вчителями історії  В.І Харлашиним та М.С. Мельничук було проведено Національний урок-пам'яті  "Бабин яр: пам'ять на тлі історії"
Наш урок -пам'яті  є даниною історичної пам'яті та поваги до героїзму усіх жертв Бабиного яру, а також усіх постраждалих від цієї страшної трагедії.

«Бабин Яр – це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забувати про неї так само, як і єврей. Бабин Яр – це наша спільна трагедія, трагедія насамперед єврейського та українського народів», – сказав у свій час український письменник Іван Дзюба.

Страшні цифри Бабиного Яру:
⏺752 пацієнта психіатричної лікарні імені Івана Павлова розстріляли 27 вересня 1941 року – це стало першим масовим вбивством у Бабиному Яру.
⏺5 днів нацисти масово знищували невинних людей.
⏺Понад 100 000 осіб загинули у Бабиному Яру протягом всіх років війни – не лише євреї, але й українські націоналісти, роми та люди інших національностей.
40-45 євреїв розстрілювали щохвилини;
⏺3 дні було наймолодшій жертві нацистів, а найстаршій – 103 роки.

Нехай ця жахлива трагедія стане вічним нагадуванням про те, до чого може призвести втрата людяності і поваги одне до одного.













Немає коментарів:

Дописати коментар