середа, 13 березня 2019 р.

Вшанування пам’яті Тараса Шевченка


                                     
Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Тараса Григоровича Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.          
          Своєю творчістю Т. Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом як гнівне звинувачення царизмові, як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури – стали надбанням широких народних мас.
З 04 по 07 березня 2019 року у Вовчинецькій ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено шевченківські дні. У рамках  тижня вчителі української мови та літератури Козубовська Н.Г. та Іпатій О.В. провели ряд заходів:
-         виставку вишиванок ;
-         конкурс на краще прочитання поетичних творів Шевченкового «Кобзаря»;
-         вікторину «Життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка»;
-         перегляд документального фільму «Батьківщина Тараса Шевченка»;
-         урок літератури у 5 класі за твором С. Васильченка «У бур’янах»;
Найактивнішими  учасниками були такі учні: Боднарюк Марія - 5 клас, Шенкович Олександр – 6 клас, Піндюк Микола – 7 клас, Кравчук Тетяна та  Кравчук Яна – 8 клас, Писарюк Мар’яна  та Шутак Сніжана – 9 клас.







Немає коментарів:

Дописати коментар