понеділок, 12 лютого 2024 р.

 Вовчинецька гімназія.

Славний цвіт наш молоденький

Бився до загину

Щоб відстояти свободу,

неньку Україну.

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Здавалося б, минуло так багато років з того часу, а тема боротьби за свою незалежність і досі гостра й актуальна для нас.

 Вчителі історії Вовчинцької гімназії провели невеличкий історичний екскурс у далекий січень 1918 рік та такий близький 2022 рік. Поєднавши  з подіями сьогодення коли  відбуваються ці страшні, криваві й болючі для українців події......

 Учні 5-9 класів переглянули фільм про  події того часу, під назвою «Крути 1918», вшанували пам'ять загиблих героїв того часу та згадали про героя нашої школи Володимира Гаджу, який загинув 2 лютого 2023 року боронячи  неньку Україну хвилиною мовчання. Говорять, що людина жива до тих пір, поки про неї пам’ятають. Тож нехай добрий, світлий спомин про Володимира   стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, однокласників, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його любив і шанував. 

 Вічна Пам'ять Героям України!

https://www.facebook.com/100014145763164/posts/pfbid0rGTdiiBr2V9ThoAHKkiv8fhod4zo6Zb63BuPj9D6v5YtL4w4wKvcsmNyHjddzBJUl/

Немає коментарів:

Дописати коментар