середа, 28 червня 2023 р.

 #БукЛіто

У Вовчинецькій гімназії упродовж червня 2023 року було організовано групові екскурсії у межах Берегометської ТГ.

Класний керівник  та учні 6 класу вирішили прогулятись стежками рідного краю, з метою: відпочинку та оздоровлення; формувати уявлення про водойми, дерева, птахів; формувати поняття дітей про сезонні зміни в природі (пори року).  А також виховувати  інтерес, бажання знати більше про рідний край, збагачувати досвід пізнання дитиною навколишнього світу.

Похід околицями рідного села Вовчинець здійснили учні гуртка «Природа рідного краю» під керівництвом Романюк Н.В. Під час екскурсі діти дізналися та, навіть, побачили деяких представників флори та фауни. У розважальній програмі були ігри та естафети. На свіжому лісовому повітрі у школярів розгорівся неабиякий апетит, тож швидко влаштували святковий стіл. Гуртківці цікаво та весело провели час у колі своїх друзів.

Мій рідний край – це мова, пісні, книжки, а ще звичаї і традиції народу. Щоб краще це зрозуміти – треба зазирнути у історичне минуле нашого краю. Саме таким віконцем в давнину для учнів 6 та 7 класів стало відвідування хати-музею, де народився художник Костриби М.Г. та знайомство з історичними кутами села Вовчинець разом з вчителем історії Мельничук М.С. Від цього у дітей виникало відчуття старовинного духу, захоплення, хотілося дізнаватись ще і ще…















 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар