вівторок, 21 лютого 2023 р.

 Відзначення Міжнародного дня рідної мови у Вовчинецькій гімназії 21. 02. 2023 р.

  Багато таємниць у світі, і одна з найбільших – це мова. 

  З раннього дитинства і до глибокої старості людина невіддільно пов’язана з мовою, єдиним знаряддям, що вивищує людину над світом, робить її нездоланною в пошуках істини.

  Найбільше й найдорожче добро в кожного народу – його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.

  З метою підтримування інтересу до рідної мови та залучення учнів до джерел і витоків народної спадщини у Вовчинецькій гімназії відзначено Міжнародний день рідної мови. 

  Серед палітри цікавих заходів, які відбулися в учнівських колективах, слід відзначити вікторину «Чи знаєш ти рідну мову?» (4 клас), конкурс малюнків, кросвордів, ребусів, піктограм (5-7 класи), запис відео з декламуванням висловів відомих митців про мову (9 клас), написання диктанту: «Плекайте мову» (5 клас), «Океан слів» (6 клас), «Два крила мови» (7 клас), «Рідна мова» (8клас), «Не бійтесь заглядати у словник…» (9 клас). 

  Організовано виставку  художньої літератури, словників, афоризмів, цікавинок про мову, вишиванок. Проведено фотоквест  з нагоди свята.

 

 




Немає коментарів:

Дописати коментар