вівторок, 25 травня 2021 р.

Місячник оборонно-масової роботи , присвячений 76-річниці перемоги над нацизмом у Другій сіітовій війні

 

8 та 9 травня в Україні відзначаються День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дні з великою радістю та глибокою вдячністю присвячені ветеранам, дітям війни, тим, хто повернувся додому, а також пам’яті загиблих, усіх тих, хто чесно і мужньо виконав свій військовий і громадський обов’язок у ті жорстокі воєнні роки.

З 12.04.2021 по 10.05.2020 у Вовчинецькому ЗЗСО І-ІІ ступенів під час проведення місячника з оборонно-масової роботи, присвяченого 76-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дню пам’яті та примирення, проведено різноманітні тематичні заходи.

На виховних годинах, які проводились в онлайн форматі, учні переглядали документальні та короткометражні фільми, присвячені Другій світовій війні, які розповідали про великий незабутній подвиг солдата.

Шкільна бібліотека розкрили двері для спогадів тих часів у книжках, фотографіях та малюнках. Виставка історичної літератури дала можливість відвідувачам в котрий раз переглянути події Другої світової війни, зануритися в ті жорстокі воєнні роки.

На уроках української мови учні писали листівки, ілюстрували їх малюнками, висловлювали щиру подяку за мужність та героїзм захисникам Вітчизни. Школярі привітали написаними листівками старше покоління району.

Корисною для молодого покоління була акція «Діти війни живуть поруч».

Незгасна людська пам’ять про колосальні жертви Другої світової, про тисячі дощенту зруйнованих міст і десятки тисяч спалених сіл. Страшні втрати минулого вкотре застерігають світ від небезпеки повторення цієї жахливої катастрофи.

Саме в ці дні побажання миру є найголовнішим. Миру усім нам! 








 

Немає коментарів:

Дописати коментар